Lanzarote | Plajlar ve Volkanlar Adası

Lanzarote Adası, Kanarya Adaları’nın en doğusunda yer almaktadır. Yıl boyunca güneşli olan ada, Atlas Okyanusu’nun (Afrika kıyısında) en popüler tatil merkezlerinden biridir. Özellikle İngiliz turistler arasında revaçtadır. Bakalım Ada’da neler varmış?

Lanzarote Adası

Lanzarote Adası’nın Yeryüzü Şekilleri

Adanın yarısının görünümü 1736 yılındaki patlamalarla değişmiş.  Tarım alanları ve köyler lavlarla kapanmış. En son patlama 1824 yılında yaşanmış. Sonuç olarak çok sayıda karakterin ve lav akıntısının bulunduğu 846 km2’lik Lanzarote Adası ortaya çıkmış.

1974 yılında kurulan Timanfaya Ulusal Parkı 52 km2’lik yüzölçümüyle ıssız bir manzaraya sahip ve turistlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Costa Teguise

Lanzarote Adası‘nın en bilinen merkezlerinden biridir. Volkanik tepelerin arasında kalan mükemmel bir golf sahası ve adanın en iyi plajlarına sahiptir. Tüm popülerliğine rağmen sakin plajlar bulabilirsiniz. Ayrıca turistler ve yerli halk tarafından çokca ziyaret edilen ve Pazar günleri kurulan bir pazara sahiptir.

Kiralık Villalar

Lanzarote Adası pekçok otele sahip olmasına rağmen ikinci bir konaklama seçeneği olarak villa kiralanabilir. Özellikle kalabalık gruplar için çok avantajlı olacaktır. Villa kiralamayı sadece yatıp kalkma olarak degerlendirmeyin; havuzlar,  eğlence alanları ile birlikte beklediğiniz tüm modern olanaklara sahiptir.

Puerto Del Carmen

Eğlenceyi sevenler için Lanzarote Adası büyük bir yelpaze sunmaktadır. Puerto Del Carmen’in  gece canlanan bar ve kulüpleri size büyük bir seçim şansı sunuyor. Eski liman şehrinin dar ve dolambaçlı sokaklarında bulunan restoranlar mükemmel deniz ürünleri mönüleriyle gün boyunca hizmetinizde olacak.

Santorini Adası hakkında yazmış olduğum konuya da bakmanızı öneririm.