Blog Yazmaya Başlayın

Daha önce günlük tutmanın faydaları hakkında bir yazı yazmıştım. Şimdi tuttuğumuz günlükleri internet ortamına taşıyoruz. Emin olun, blog yazmak, günlük tutmaktan çok daha eğlenceli olacak.

blog yazmak

Eski usul günlük tutmak isteyenler defter, kalem kullanmaya devam ediyorlar. Onun da ayrı bir havası var. Başkalarının okumasını istemiyorsanız ve eski usul yazmak zor geliyorsa size Google Keep önermiştim. Bu makale ise başkalarının okuması için tutlan web günlükleri hakkında olacak.

Bloglar sektörel ve kişisel blog olmak üzere sınıflandırılabilir. Belirli bir sektör üzerine, belirli bir konu üzerine yapıyorsanız sektörel blog oluyor. Benim gibi kafanıza göre içinizden geldiği gibi yazıyorsanız bu da kişisel blog oluyor. Bakalım nasıl oluyor?

Blog Yazmanın Faydaları

Blog Yazmak Öğreticidir

Yazdıklarımız sadece okuyanlara değil konu bize de öğretir. Başkalarına yazarken araştırma yapar, öğreniriz. Gerçek bir kazan / kazan durumu olur. Hem yazan hem okuyan öğrenir. Her blogger kendine göre bir öğretmendir.

Blog Yazmak Zamanı Düzenler

Gazete, dergi ya da blog yazısı okurken içinizden “ne var ki bunu yazmaya” diye geçirdiğiniz olmuştur. İnanın o kadar kolay değil. Yazması değil, zor olan düzenli olarak yazmak. Bu düzeni sağlamak için hayatınızı disipline etmeniz gerekiyor.

Kültürel Birikiminiz Artacak

Yazmak için önce okumanız gerekiyor. İnsan bildiği kelimeler kadar düşünürmüş. Okumadan, düşünmeden yazmanız mümkün değil. Kelime dağarcığınız artacak, dünyaya bakışınız değişecek. Farklı dünya görüşlerini tanıyacak, kendiniz gibi düşünmeyen insanlara saygı duymayı öğreneceksiniz.

Güzel Konuşma ve Yazma

Günlük hayatta konuşurken bir planlama yapmayız. Ya da çoğumuz yapmayız. Sözler ağzımızdan olduğu gibi çıkıverir. Ve bir kez çıktıktan sonra artık geri dönüşü yoktur. Oysa yazdıklarımızı tekrar tekrar düzenleyebiliriz. Düşüncelerimizi bir plan dahilinde aktarırız. Blog yazmak bir süre sonra konuşmalarımıza da yansır.

Blog Yazmak Çevrenizi Genişletir

Yalnızlık, yaşadığımız yüzyılın en büyük sorunlarından. Şairin dediği gibi;

Yalnızlık paylaşılmaz
Paylaşılsa yalnızlık olmaz.

Özdemir Asaf

Blog yazmak size kocaman bir dünyanın kapılarını açacaktır. Üstelik Twitter gibi 140 karakterle değil. Doya doya yazın. Sınırlama yok. Yazdıklarınızı okuyanlar önceleri az olacaktır fakat hevesiniz kaçmasın. Günlük yazmaktan geldik buralara, günlüğü kim okuyacaktı sanki. Hiç sıkılmayın, yazmaya devam edin. Zamanla ağınız büyüyecek.

Bonus

Bu kısım bambaşka bir yazının konusu aslına bakarsanız. Blogunuz sayesinde internetten para kazanmak çok uzağınızda değil. Hatta blogger olarak farklı bir kariyer imkanı bile yakalayabilirsiniz. Hele siz bir başlayın.

Son

Şu an için ne yapacağını muhtemelen bilmiyorsunuz. Bu yazıyı okuyabiliyorsanız demek ki blog yazmak için önünüzde bir engel bulunmuyor. Anlatacağım. Takipte kakın.