Bronz Heykel Yapan Polonyalı Sanatçı

Malgorzata Chodakowska isimli Polonyalı sanatçı bronz heykel yapıyor. Heykel yapmakla kalmayıp yaptığı heykelleri suyla birleştirip onları fıskiye haline getiriyor.

Heykel sanatı maalesef ülkemizde çok gelişmiş değil. Bu yönden Eskişehir halkı çok şanslı. Çünkü şehrin belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen bir heykeltıraş ve şehrin pek çok yerinde kendisinin yaptığı heykeller bulunuyor. Neyse, konuma döneyim.

Polonyalı sanatçımız yaptığı heykellere büyülü bir hareket hissi veriyormuş. Bence bu hareket hissi heykel bitip de fıskiye haline geldiği için oluyor. Boşuna dememişler: Fışkıye medeniyettir.

Sanatçı bir heykel için 2 ila 6 ay zaman harcıyormuş. Sanat bu. Daha kısa da sürer, daha uzun da sürer.

Heykeller benim gözüme güzel göründüler. Daha fazla bronz heykel görmek isterseniz skulptur-chodakowska.de adresinden heykeltıraşın başka çalışmalarına da bakabilirsiniz.

Bronz Heykel Örnekleri

bronz heykel - fiskiye

bronz heykel - fiskiye

bronz heykel - fiskiye

bronz heykel - fiskiye

bronz heykel - fiskiye

bronz heykel - fiskiye

bronz heykel - fiskiye

bronz heykel - fiskiye

Bronz Heykel Video

Heykellere uzun uzadıya bakınca aklıma söyle bir fikir geldi. Sanatı sanatçıyı yargılamak bana düşmez elbette, önce onu belirteyim. Sanki bunlar belediyelere, çok zengin kişilerin evlerine konulsun diye yapılmamışlar mı? Çünkü evin içinde bu su olayı olmaz. Mecbur park ya da büyük bir bahçe gerekli.

Hani şöyle Saint-Tropez Kasabasında Bir Rezidans başlığında olduğu gibi lüks ev sahibi olsam hiç durmaz bahçeye böyle bir heykel sipariş ederdim.